top of page
 • Waar zet ik mijn terrarium?
  Kies voor een staanplaats met natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. De plantjes uit onze ecosystemen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië, waar ze groeien onder het dichte bladerdak van tropische wouden. Hier is altijd veel licht, maar raken zonnestralen zelden of nooit het aardoppervlakte. Plaats je ecosysteem niet nabij een verwarming of kachel. De hitte in combinatie met de hoge luchtvochtigheid kan leiden tot de vorming van schimmels. Een terrarium is enkel geschikt voor binnenshuis.
 • Wanneer water ik mijn terrarium?
  Een Outlandish Terrarium heeft zijn eigen microklimaat. Het water vanbinnen verdampt, condenseert en druppelt weer samen. Deze watercyclus zorgt ervoor dat het geheel zichzelf in stand houd. Zo hoef je jouw ecosysteem de eerste zes maanden zeker niet bij te wateren. Daarna volstaat ongeveer één eetlepel per maand wanneer de plantjes groeien. Vermijd overmatig wateren. Indien dit toch voorvalt, zet het terrarium een tijd open. De aarde en mossen zijn een goede indicator voor de vochtigheidsgraad in je terrarium. Wanneer beide lichter van kleur worden, kan je best goed bijwateren.
 • Doet mijn terrarium het goed?
  Een gezond terrarium is herkenbaar aan lichte condensatie in de ochtend en avond. Als er voortdurend condensatie is, veeg de druppels dan weg met een doekje en zoek een nieuw plekje in huis. Want je terrarium heeft het een beetje te warm.
 • De plantjes komen tot aan de kurk. Wat doe ik?
  Plantjes die te groot worden, kan je steeds bijsnoeien. Bij de meeste tropische plantjes kan je het afgeknipte stekje doen wortelen door het een tijdje in water te zetten.
 • Schimmel in mijn terrarium?
  Schimmels zijn terrarium-doders. Ze ontstaan bij hoge luchtvochtigheid en in donkere plaatsen. Zo nu en dan je terrarium een kwartslag draaien, helpt en zorgt er ook voor dat alle plantjes voldoende licht krijgen. Gebruik een papieren doekje om schimmels te verwijderen. Laat nadien je terrarium enkele uren open want schimmels hebben een hekel aan luchtcirculatie. Als een agresieve schimmel je terrarium overheerst en je de plantjes niet meer kon redden, neem dan contact met ons op en dan zoeken we samen naar een gepaste oplossing. Je kan ons contacteren op mail@outlandish.be.
 • Ik wil mijn terrarium opfrissen.
  Wil je jouw mini-ecosysteem nieuw leven geven met enkele kleurrijke plantjes? Bestel één van onze plantpakketjes of breng je terrarium binnen op ons atelier.
 • Garantie
  Wij bieden 30 dagen garantie op onze producten. Terrariums zijn levende producten en het is niet uitgesloten dat er iets misloopt en de plantjes sterven. Daarom helpen we je graag om je terrarium gratis te revalideren. Aan de hand van foto's kunnen we de oorzaak bepalen en je verder helpen. Contacteer ons op mail@outlandish.be of stuur ons een berichtje via Facebook.
 • Hoelang duurt het vooraleer mijn bestelling klaar is?
  Terrariums en DIY kits worden meestal meteen na de bestelling gemaakt. Je kan jouw terrarium of DIY kit dan ook dezelfde dag nog afhalen. Wij nemen bij iedere bestelling ook even contact op.
 • Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen?
  Het Outlandish Atelier is altijd open, maar enkel op afspraak. Wij nemen na elke bestelling contact op om een datum en uur te prikken.
 • Betaling
  Je kan online betalen met VISA, Bancontact, Ideal, Klarna en Paypal. In ons atelier aanvaarden we Payconic en contant.
 • Verzendkosten
  DIY kits worden de volgende dag gratis verzonden naar België en Nederland. Klare terrariums kunnen niet verzonden worden.
 • Kan ik bestellen buiten België en Nederland?
  Ja hoor, stuur ons een mailtje en dan helpen we je graag verder. mail@outlandish.be
 • Wanneer komt mijn DIY Kit aan?
  Wij verzenden jouw bestelling de volgende ochtend via DPD. In België mag je jouw pakket de daaropvolgende dag verwachten. In Nederland duurt het soms een dag langer.
 • Welke producten worden per post verzonden?
  We kunnen enkel DIY kits verzenden. Klare terrariums doen we niet op de post. DIY kits kunnen ook afgehaald of geleverd worden binnen onze leveringszone. Laat een opmerking na bij je bestelling en dan zorgen we dat dit in orde komt.
 • Track and Trace
  Zodra je pakketje klaar is, maken we het officieel aan bij DPD en houdt DPD je op de hoogte via e-mail.
 • Annulering
  Indien je jouw bestelling wilt annuleren, kan dit op dezelfde dag waarop je jouw bestelling plaatste. Contacteer ons op mail@outlandish.be of bel even naar (+32) 474 845720.
 • Retour
  Planten zijn levende producten en mogen daarom in principe niet geruild worden. Wanneer je bestelling incompleet is of je terrarium niet gezond oogt, laat het ons weten en dan zoeken we samen naar een oplossing. Contacteer ons op mail@outlandish.be of bel even naar (+32) 474 845720.
 • Terugbetaling
  Wanner we jouw terrarium of DIY Kit weer ontvangen hebben, gaan we over tot de terugbetaling. We werken samen met externe betalingsbedrijven en je kan het geld binnen 5 - 10 dagen op je rekening verwachten.

FAQ

bottom of page