top of page

THEMA'S

Heart of Nature 

Het gesloten terrarium bootst in essentie moeder natuur na. Het water vanbinnen verdampt, condenseert en druppelt weer samen. Deze interne watercyclus ligt aan de basis van het gesloten ecosysteempje, een kleinschalige versie van het wereldse ecosysteem waartoe wij allemaal behoren.

Heart of Nature heeft zijn eigen microklimaat; de hoge luchtvochtigheid en constante temperatuur bootsen namelijk feilloos het tropische klimaat na. De hartjesvaren (Hemionitis arifolia), oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, heeft het er helemaal naar zijn zin. Met zijn typerend hartvormig blad en als lid van de oeroude varenfamilie is hij het embleem voor het hart van de natuur.

The Heart of Nature - Vijver.jpg
Detail Dinosaurus Orb Medium3.jpg

Dinotoop

Een leuke en jeugdige kennismaking met de groeiende natuur in combinatie met de verbeelding van dinosauriërs.

 

Ontwerp je eigen Dinotoop met levende planten. In acht korte stappen tover je een glazen bokaal om tot een prehistorisch ecosysteempje.

 

De plantjes zullen stilletjes groeien tot een klein oerwoud geïnspireerd op de tijd van de Dinosauriërs. En dit in een terrarium dat zichzelf in stand houdt!

De Dinotoop is beschikbaar als DIY kit. Zo kan je stap voor stap deze Dinowereld thuis bouwen. De korte workshop is ideaal als vader-zoon moment.

Het Eerste Terrarium

Voor het allereerste terrarium moeten we meer dan 150 jaar terug naar de Victoriaanse Tijd in Engeland waar botanisten onderzoek voerden naar insecten door ze in glazen potten te zetten en te observeren. In één zo een pot met wat aarde in ontdekte botanist Ward dat een varenspoor ontkiemde. De mogelijkheid om een ideaal biotoop voor planten na te bootsen in een glazen bokaal groeide in een mum van tijd tot ware hype in het Verenigd Koninkrijk. Waarbij ze zelfs werden ingezet om planten te verschepen tussen de Britse kolonies en Engeland.

 

Met 'Het Eerste Terrarium' haal je niet enkel een klassiek terrarium in huis, maar conserveer je ook een oeroude levensvorm. Want varens zijn erg primitieve planten, ze planten zich namelijk al meer dan 400 miljoen voort via sporen. 

DSC01038.jpg
bottom of page